Kompakt modüler IO sistemi - Cube67 | Murrelektronik

Merkezden bağımsız, esnek, haberleşme protokolünden bağımsız

Cube67

Kompakt modüler IO sistemi

Cube, merkezden bağımsız kurulum konseptleri için tasarlanmış modüler bir fieldbus sistemidir. Esnekliği sayesinde herhangi bir uygulama için doğru çözümü geliştirmeyi kolaylaştırır.

Cube mükemmel işlevselliğin, soketli bağlantıların, sağlam ve kompakt bir tasarımın ve tamamen kapalı modüllerin yanı sıra, çok işlevli dijital kanallara ve IP20'den IP69k'ye kadar IP sınıflarına sahiptir. Modüller, sensörlerin ve aktüatörlerin hemen yanına konumlandırılır. Alt modüller ana modüle bir sistem kablosu ile bağlanır ve bu kablo hem verileri hem de gücü aktarır. Kapsamlı diagnostik sayesinde herhangi bir sorun oluştuğunda çözülmesi kolaylaşır. Panodaki terminal sayısı, dağıtılmış IO yaklaşımıyla azaltılır ve alan açılmasını sağlar.

Cube çözümleri; basitleştirilmiş tasarım, makinenin hızlı montajı, hatasız hizmete alma ve verimli çalışma için maksimum sistem çalışma süresi sayesinde makinenin tüm kullanım ömrü boyunca kayda değer bir fayda-maliyet oranı sunar.

Cube sisteminin önemli özellikleri

  • Herhangi bir uygulama için özelleştirilmiş çözümler sunan müşteri odaklı kurulum konseptleri.
  • Planlama ve kurulum çabalarını azaltan kayda değer maliyet-fayda oranları.
  • Çok işlevli slotlar ve çok sayıda işlev modülü (IO-Link, RS485 / MOVIMOT®…) tarafından sunulan esneklik.
  • Sistemden bağımsız olarak işlev gösteren "Sistemi değil, ana modülü değiştirin" anlayışı.Tüm yaygın protokoller için çözüm sunmaktayız.
  • Kesin ve detaylı ürün bilgileri ile mutlak şeffaflık.

Cube67 broşürü (PDF)    Online mağazada Cube67

En iyi şekilde merkezden bağımsız hale getirme

Ana modül

Ana modül, Cube sisteminin PLC ile olan arayüzüdür. Akıllı akım kontrolü (Mico) kullanarak akımları izlerken sisteme ve tüm bağlı sensörlere ve aktüatörlere güç sağlar.

Protokolü değiştirin, sistemi değil

Kurulum konsepti, PLC ve protokolden bağımsız olarak aynı kalır. Basitçe ana modül, seçilen protokolle değiştirir. Murrelektronik, tüm yaygın fieldbus sistemleri için ana modül sunar.

Sistem kablosu

Bir sistem kablosu, modülleri, ana modüle bağlar. Bu hem verileri hem de gücü aktarır- kurulum için harcadığınız zamanı ve maliyeti azaltır.

Cube I/O modülleri

Çok çeşitli modüller (dijital, analog ve işlev) sahada esnek ve verimli kurulumlar oluşturmaya yardımcı olur.

Cube20

Cube20, alt dağıtım panoları ve terminal kutularından (IP20) gelen IO sinyallerini Cube kurulumuna ekonomik ve dağıtık bir şekilde entegre eder.

Baştan sona tek sistem

Bir Cube sistemi, kontrol kabini kurulumlarını (IP20) saha kurulumlarıyla (IP67) basit bir şekilde birleştirir.

Cube67

Cube67, IP67 uygulamaları için dağıtılmış ve genişletilebilir bir modüler fieldbus I/O sistemidir. Bu, müşteri odaklı kurulum konseptleri sağlar ve prosesin hemen yakınında hemen kurularak verilen uygulamaya tam olarak uyarlanabilir. Bir sistem hattı, modülleri ana modüle bağlayarak hem verileri hem de gücü aktarır.

  • Modülleri, sistem kablosu boyunca uygulamaya uyacak şekilde düzenler
  • Basit modül adresleme, devreye alma süresini kısaltır
  • Ana modül akıllı akım izleme (Mico) aracılığıyla ayrı koruma sistemleri olmadan kapsamlı sistem genişletmesi (60 metreye kadar) sağlar
  • Prosesin yanında kurulumu yapılan IP67 sınıflı, tamamen kapalı, kompakt modüller sayesinde bağlantı kutularına gerek kalmaz.
  • Gıda sektörü için hijyenik olarak tasarlanmış, IP69K sınıflı modüller
  • Geçmeli bağlantılar, nakliye için daha hızlı kurulum ve ayırma sağlarken bağlantı hatalarını önler

Cube20

Cube20, kontrol kabinleri için genişletilebilir modüler fieldbus I/O sistemidir. Bağımsız bir birim olarak veya bir Cube67 ile çalıştırılabilir. Cube20, modern panoların kablo tesisatının gereksinimleri için özel olarak tasarlanmıştır. Birçok ayrı bileşenin kullanımından kaynaklanan yüksek maliyetler, Cube20 ile minimuma indirilebilir.

  • Kompakt tasarım, düşük toplam yükseklik
  • Yüksek kanal yoğunluğu
  • I/O modülü başına 32 kanal. Sadece 90 cm'de 488 I/O'ya kadar
  • Tek ip adresiyle 15 modüle kadar
  • Ayrıntılı, tek kanallı diagnostik ve LED'li şeffaf terminaller, hataları bulmayı kolaylaştırır
  • Bakım gerektirmeyen yay baskılı klemensler

Makine Seçenekleri Yönetimi

Uygulamalarınız için uyumlu sistem çözümleri

MOM, çalışma sırasında PLC aracılığıyla farklı Cube modüllerini açıp kapatmayı destekler. Bu, modüler makine konfigürasyonu, kolay takım değişiklikleri, farklı IO genişletme derecelerine sahip standart makineler, isteğe bağlı makine bağlantı parçaları ve sıralı devreye alma için temel oluşturur. MOM, olağanüstü sistem esnekliği sağlarken, proje planlama ve dokümantasyon zorluklarını azaltır.

Sektörler

Esneklik önemlidir: Cube67 uygulamaları çeşitli sektörlerde başarıyla kurulmuştur ...
Merhaba
Her zaman ulaşılabilir!
Sorularınız ile ilgileniyoruz...